Sentence Formation By Re-ordering Given Words

Sentence Formation By Re-ordering Given Words

Sentence Formation By Re-ordering Given Words

Direction : Frame correct sentences by re-ordering the words :

( UP Board Examination, 2010 All Sets)

1. to you grateful feel I very.
Ans.  I feel very grateful to you.
2. the sword mightier than pen is the. 
Ans. The pen is mightier than the sword.

3. his bread begging earns he by.
Ans.
He earns his bread by begging.
4. day break raining since it has been.
Ans.
It has been raining since day break.

5. Ram a intelligent very boy is.
Ans.
Ram is a very intelligent boy.
6. honesty the policy best is.
Ans.
Honesty is the best policy.

7. smoking health injurious is to
Ans.
Smoking is injurious to health.
8. One do hard work in should to succeed life.
Ans.
One should do hard work to succeed in life.

9. father knocking the someone at heard door.
Ans.
Father heard someone knocking at the door.
10. their parents children should the respect.
Ans.
The children should respect their parents.

11. a man a book his gave to sister.
Ans.
A man give a book to his sister.
12. to forgive the boys the Principal them requested.
Ans.
The boys requested the Principal to forgive them.

13. there class in are forty my boys.
Ans.
There are forty boys in my class.
14. the morning good to early it is get up in.
Ans.
It is good to get up early in the morning.

15. better is than cure prevention.
Ans.
Prevention is better than cure.
16. this book two pages of hundred consists. 
Ans. This book consists of two hundred pages.

17. He any brains not does appear to have. 
Ans.
He does not appear to have any brains. 
18. the more gets a man,  wants more the he. 
Ans.
A man gets the more, he wants the more.

19. a in need friend, is indeed a friend.
Ans
. A friend in need is a friend indeed.
20. the Mount Everest peak highest is the in world, the.
Ans.
The Mount Everest is the highest peak in the world.

( UP Board Examination, 2011 All Sets)

1. fever last been has from suffering night he since.
Ans.
He has been suffering from fever since last night.
2. themselves help those helps them who God.
Ans.
Those who help themselves God helps them.

3. Monday to Sunday from out on a tour was he.
Ans.
He was out on a tour from Monday to Sunday.
4. children playing are shade in the a of tree.
Ans.
The children are playing in a shade of tree.

5. reads a he daily magazine.
Ans.
He reads a magazine daily.
6. father writes my a letter me to.
Ans.
My father writes a letter to me.

7. felt for mistake his he sorry.
Ans.
He felt sorry for his mistake.
8. no smoke is there fire without.
Ans.
There is no smoke without fire.

( UP Board Examination, 2012 All Sets)

1. my taught swimming me father. 
Ans. My father taught me swimming.
2. cat upon the jumped table the. 
Ans.
The cat jumped upon the table.

3. our friend decided by bus to go in the morning.
Ans.
Our friend decided to go by bus in the morning.
4. loss his regretting seller the greedy cried.
Ans.
Regretting his loss the greedy seller cried.

5. never shall you forgive I.
Ans.
I shall never forgive you.
6. me give eat to something please.
Ans.
Please give me something to eat.

7. not Delhi gone yesterday he had to.
Ans.
He had not gone to Delhi yesterday.

(UP Board Examination, 2013 All Sets)

1. success should hard work for we.
Ans.
We should work hard for success.
2. the morning good to early it is get up in.
Ans.
It is good to get up early in the morning.

3. me give eat to something please.
Ans. Please give me something to eat.
4. to impossible live without is water is. 
Ans.
It is impossible to live without water.

5. stands bank the on of Taj Mahal the Agra in Yamuna. 
Ans. The Taj Mahal stands on the bank of river Yamuna in Agra.

(UP Board Examination, 2014 All Sets)

1. never hard goes waste work.
Ans.
Hard work never goes waste.
2. five for days medicine this take regularly.
Ans.
Take this medicine regularly for five days.

3. the servant food for cooks us.
Ans.
Servant cooks the food for us.
4. school not did to he go.
Ans.
He did not go to school.

5. it a was sight fine see to. 
Ans. It was a fine sight to see.
6. my taught swimming me father.
Ans.
My father taught me swimming. 

7. advised he brother his take to care his health of.
Ans.
He advised his brother to take care of his health.

(UP Board Examination, 2015 All Sets)

1. week last Madras in was I. 
Ans.  I was in Madras last week.
2. has my book taken who? 
Ans.
Who has taken my book?

3. give me eat to something please.
Ans. Please give me something to eat.
4. gave his the father poor five hundred treatment rupees for. 
Ans. His father gave the poor five hundred rupees for treatment.

5. the mountains of the tops covered snow are with year the throughout. 
Ans. The tops of the mountains are covered with snow throughout the year.
6. go Agra not did he yesterday.
Ans.
He did not go to Agra yesterday.

(UP Board Examination, 2016 All Sets)

1. on Sunday play hockey they every.
Ans.
They play hockey on every Sunday.
2. you a pilot become fly can aeroplane and an.
Ans.
You can become a pilot and fly an aeroplane.

3. Innings by an the match won India.
Ans.
India won the match by an innings.
4. ever shall you remember I.
Ans.
I shall ever remember you.

5. the morning good to early get up in.
Ans.
It is good to get up early in the morning.
6. success should hard work for we.
Ans.
We should hard for success.

7. loss his regretting seller the greedy cried.
Ans.
Regretting his loss the greedy seller cried.

(UP Board Examination, 2017 All Sets)

1. the morning good to early it is get up in.
Ans.
It is good to get up early in the morning.
2. I on foot village go his to.
Ans.
I go to his village on foot

3. been for they travelling have two days.
Ans.
They have been travelling for two days.
4. love both and him honour we.
Ans.
We both honour and love him.

5. Monday to Sunday from out on a tour was he.
Ans.
He was out on a tour from Monday to Sunday.
6. him eat give please to something.
Ans.
Please give him something to eat.

(UP Board Examination, 2018 All Sets)

1. never hard goes work waste. 
Ans. Hard work never goes waste. 
2. she in the river enjoys swimming.
Ans.
She enjoys swimming in the river.

3. to gift brother sent my a me birthday my on. 
Ans. My brother sent me a gift on my birthday.
4.  fit keeps exercise us regular.
Ans.
Regular exercise keeps us fit. 

5. we great respect our should for teachers have. 
Ans. We should have great respect for our teachers.
6. me give eat to something please 
Ans.
Please give me something to eat.

(UP Board Examination, 2019 All Sets)

1. stands bank the on of Taj Mahal the Agra in Yamuna.
Ans.
The Taj Mahal stands on the bank of the Yamuna in Agra.
2. walk good for morning is health.
Ans.
Morning walk is good for health.

3. fit keeps us regular exercise physical.
Ans.
Regular physical exercise keeps fit us.
4. him give eat to something please.
Ans.
Please give him something to eat.

5. on Sunday play w evening the in hockey.
Ans.
We play hockey in the evening on Sunday.
6. the crow clever is a very bird.
Ans.
The crow is a very clever bird.

-: One Question for You :-

Qu. my father you will each one of punish.

Visit our YouTube channel – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeem

Visit our website – https://www.knowledgebeem.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *