Article – a, an and the – Syntax – Correction of Sentences

Syntax :- This topic is very important for several exam. Syntax / Correction of Sentences – Article, is useful for Board Exam also.

Syntax / Correction of Sentences - Article

Syntax / Correction of Sentences – Article

Syntax :- ” The correct arrangement of worda in asentence is called Syntax.”

Syntax / Correction of Sentences – Article

-: Article  :-

Correct the following sentences :

1. The virtue is its own reward.

Ans. Virtue is its own reward.

2. Honesty of Ram can not be doubted.  

Ans. The honesty of Ram can not be doubted. 

3. Taj is an unique building in the world. 

Ans. The Taj is a unique building in the world. 

4. Iron is an useful metal. 

Ans. Iron is a useful metal. 

5. Don’t try to make fool of me. 

Ans. Don’t try to make a fool of me. 

6. He is an European. 

Ans. He ia a European. 

7. Rich should help poor. 

Ans. The rich should help the poor. 

8. Nitin is an university student. 

Ans. Nitin is a university student.

9. The sun rises in east and sets in west. 
Ans . The sun rises in the east and sets in the west.

10. This is an useful book. 

Ans. This is a useful book. 

11. The love is its own reward. 

Ans. Love is its own reward. 

12. I do not pay the heed to his nonsensical talks. 

Ans. I do not pay heed to his nonsensical talks. 

13. It is a world where rich hate poor. 

Ans. It is a world where the rich hate the poor.

14. My friend is in a great trouble.

Ans. My friend is in great trouble.

15. The game has come to end. 

Ans. The game has come to an end. 

16. More you get, more you want. 

Ans. The more you want, the more you want. 

17. He will take a hour to finish this work. 

Ans. He will take an hour to finish this work. 

18. His father is a M.P. 

Ans. His father is an M.P. 

19. The gold is a precious metal. 

Ans. Gold is a precious metal. 

20. French defeated Germans. 

Ans. The French defeated Germans.

21. Gandhiji was greatest man of his time.

Ans. Gandhiji was the greatest man of his time.

22. It is a best book. 

Ans. It is the best book. 

23. He is suffering from the fever. 

Ans. He is suffering from fever. 

24. Mumbai is Manchester of India. 

Ans. Mumbai is the Manchester of India. 

25. He is a honourable man. 

Ans. He is an honourable man. 

26. U.S.A. is the richest country of the world.

Ans. The U.S.A. is the richest country of the world. 

27. Ganga is a mighty river. 

Ans. The Ganga is a mighty river.

28. He is making noise. 

Ans. He is making a noise.

 

Click here to see our all post

29. The gold is a costly metal. 

Ans. Gold is a costly metal. 

30. Rich prosper and poor suffer.

Ans. The rich prosper and the poor suffer. 

31. Mr. Tiwari is a M.L.A. 

Ans. Mr. Tiwari is an M.L.A. 

32. The honesty is the best policy. 

Ans. Honest is the best policy. 

33. He is the member of an union. 

Ans. He is a member of a union. 

34. The English is not an easy language. 

Ans. English is not an easy language. 

35. My father became Member of Parliament in 1995. 

Ans. My father became a Member of Parliament in 1995. 

36. Milk in the jug is without sugar. 

Ans. The milk in the jug is without sugar. 

37. Kalidas is Shakespear of India. 

Ans. Kalidas is the Shakespear of India. 

38. Always help poor and the weak.

Ans. – Send your answer through comment

Visit our youtube channel for better preparation

Syntax / Correction of Sentences – Article,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *